Voćna Kombuha


Novi trend koji Kombuha čaju dodaje novu dimenziju ukusa.

Kombuha_druga_fermentacija


Takozvana druga fermentacija se radi nakon što je Kombuha čaj spreman i procedjen.

Može se koristiti razno sveže seckano ili samleveno voće, začini.


Potreban pribor i sastojci:

Staklena flaša sa čepom

Oprano sveže voće


U čistu staklenu flašu dodati voće (voće se možee ispasirati kako bi se lakše "razgradilo".

Sipati proceđen čaj od Kombuhe, zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi dva - tri dana.


Nakon toga poslužiti uz komade seckanog voća kao ukras.


Ovako spremljen napitak ima dodatan lep ukus voća, vitamina i minerala, probiotika i gaziranost.

*Obavezno pripaziti na pritisak u flaši koji će se stvoriti tokom ovg procesa.


Recept:

1 Litar čaja Kombuhe

1/2 Naradže sa korom

Kašikica cimeta ili štapić


Ovako se dobija pravi Božićni zdravi sok kod kuće.


Recept:

1 Litar čaja Kombuhe

100 grama sveže iseckanog đumbira na kockice


Idealno za čišćenje organizma


Коментари